Fastighetsskötsel

HSB Stockholm har i uppdrag att ta hand om föreningens fastighetsskötsel. Uppstår fel i lägenheten kontaktar du servicecenter, tel. 010 - 442 11 00 eller e-post service.stockholm@hsb.se

Upptäcker du fel i fastigheten, t.ex. elfel eller trasiga lampor i trapphus, kan du göra en felanmälan via servicecenter.

För mer information, se anslag i porten.

Föreningskontoret

Föreningens kontor finns på gaveln på Stagneliusvägen 30 (gatuplanet). Vill du komma i kontakt med styrelsen kan du maila på styrelsen@backahasten.se. Det går också bra att lägga brev eller ett meddelande i föreningskontorets brevlåda eller skicka brev på adressen Brf Bäckahästen, Stagneliusvägen 30, 112 59 Stockholm.

Föreningslokal

I 28:an finns en föreningslokal med pentry. Det finns plats för cirka 20 personer. Tallrikar, glas, koppar, bestick osv finns i pentryt. Med hänsyn till närboende måste lokalen vara utrymt kl 22.00.
Du bokar lokalen hos fastighetsskötaren via HSB Servicescenter.

Piskaltaner

I hus 28 och 30 finns det en piskaltan högst upp på taket. För att komma ut på piskaltanen behöver Du Din tvättstugenyckel. Var försiktig då det på vintern kan vara mycket halt.

Bastu

Bastun finns i 28:an. Bastutid bokar Du på en almanacka utanför bastun. Nyckeln till bastun fås efter beställning via servicecentermot mot avgift på 400 kr.

Cykelrum

I varje hus finns ett cykelrum. Nyckeln dit fås av fastighetsskötaren (via service center) mot en avgift av 250 kr. Cykelrumsnyckel passar till alla hus och det går bra att parkera cykeln i alla vilket hus som helst.

Grovsoprum

Grovsoprummet är stängt. Vid föreningens städdagar höst och vår brukar en container beställas där medlemmarna kan slänga sina grovsopor. För tidningar och returpapper finns återvinningskärl utanför varje port. Förpackningar av glas, hårdplast, metall och papper, samt batterier lämnar Du i återvinningsstationen på Rålambsvägen (vid 62:ans hållplats) eller på Wennerbergsgatan.

Utemiljö

Mellan husen har ordnats med trivsamma uteplatser som gärna får användas. 

Sol- och umgängesaltan

Stagneliusvägen 23 och 26 är omvandlade till sol- och umgängesaltaner.

Stagneliusvägen 23 och 26 är omvandlade till sol- och umgängesaltaner.

Piskaltanerna på Stagneliusvägen 23 och 26 är omvandlade till sol- och umgängesaltaner. För att kunna använda terrasserna måste du ha en terassnyckel, den beställs via servicecenter mot en avgift på 250kr. Samtidigt betalar du 100 kr per år för föreningens underhåll av terrasserna.

Förrådsutrymmet

Till varje lägenhet hör ett förrådsutrymme. Det är märkt med lägenhetsnumret och placerat i källaren eller på vinden. Det finns också ett begränsat antal extra utrymmen, sk matkällare, som hyrs ut till intresserade.

Tvättstugor

I varje hus finns en modern tvättstuga. Tvättstugorna använder ett elektroniskt boknings och passagesystem. Utanför tvättstugorna finns en digital bokningstavla där du kan boka tider och låsa upp dörren till tvättstugan när det är din tur att tvätta. Där hittar du även mer detaljerad information. 

Mer information om tvättstugorna finns här.